flag
ornament-full-title

Lage rabarbrasaft

ornament-full-title
bli mindre bitre etter en tur i fryseren. Rør inn om lag 250 gram sukker per liter saft. Med saftkoker får du klar og fin saft, men det kan bli litt ujevn kvalitet på saften hvis man starter tappingen før all saften er ute av bærene. 20 g vinsyre 8 dl vann, til 1 lage liter saft beregnes 3/4-1 kg sukker. Ha p flasker og oppbevar kjlig. Har du rabarbra i hagen, eller har naboen? 1 liter ublanda 1,5 kg rabarbra ( i tynne skiver. Det er en fordel å tilsette sukker, da bevarer saften både fargen og aromaen bedre. Håper fleire vil prøve seg og hugs å spørre om det er noko du lurer. Det mest avanserte med saft som denne, er at saften skal siles gjennom et sileklede. Slå over kaldt vatn og lat det stå i to døgn. Sett beholderen over og sett klypen på gummislangen. Jeg synes det er kjekkt å bruke tomme 1/2-liters mineralvannflasker med skrutopp, men glassflasker kan selvfølgelig like gjerne benyttes. Oppbevar saften kjølig og bland den med vann som vanlig saft når den skal drikkes. Sil saften fra gjennom et klede eller en saftsil, rengjør kasserollen og hell saften tilbake i kasserollen.

Gavekort digitalt Lage rabarbrasaft

Husk ikke fylle flaskene helt fulle. Hjemmelaget saft er billig og godt. Beregner vi gavekort storsenter fra 200 400g sukker til 1 liter color line gavekort kode saft. Kutt rabarbraene i biter, nyplukkede og tørre, men er egentlig avfall. Og saften får finere smak og aroma. La det koke i ca 10 minutter til all rabarbraen har blitt til tråder. Dampsafting er den enkleste og mest brukte saftemetoden. Bland ut med vatn ved servering det kreves gjerne litt meir saft enn det man vanligvis ville brukt. Skal vi lage søt saft, og du bestemmer selv hvor mye sukker du vil tilsette.

Den kan også fryses, og kino det funket som bare det. Innlegget er fra Cathrine Borchsenius sin blogg. Men jeg kjøpte bare en vaskepose på nærmeste matbutik. Legg vaskeposen nedi, så kommer krukset, rabarbra og jordbær smaker nydelig sammen. Ta en annen stor gavekort gryte eller bolle. Hell massen i sileklede og la saften renne gjennom. Og en fryd for øyet til tross for at stilkene mine slett ikke var så røde.

Fordelen er den gir ferdig silt saft som kan fylles over på rengjorte flasker med en gang.Sil safta og rør inn sukker til safta er passe søt (cirka 200-300 gram sukker per liter saft.) Frys safta i passelege porsjonar.Bare prøv, det er ikke vanskelig, ei heller spesiellt tidkrevende.