flag
ornament-full-title

Kan man lage risengrynsgrøt med rismelk

ornament-full-title
kommentar 21des2013 Publisert i Dessert, Jul, Oppskrift, Uten: egg, Uten: gluten. Jeg har lagd risgrøt med både rismelk og soyamelk. Rør litt oftere enn du ellers ville gjort. Har du en annen bra oppskrift? I hvertfall akkurat den jeg prøvde. Bruk den som base eller server kan man lage risengrynsgrøt med rismelk den sammen med herlig saus. Siljes julegrøt 1 porsjon, ca 3 dl kokt rundkornet brun ris, jeg bruker denne. Server med margarin uten melk og annet tilbehør uten melk. For de med ekstra søt gane karamellsaus, rødsaus eller frisk bringebærcoulis. Pisk krem av fløte og sukker. Når grøtmiddagen er fortært og restene er blitt kalde kan man lage deilige rislapper. Til ca 11 rislapper trenger du: 350 gr ferdig grøt 3,5 dl melk 140 gr hvetemel. Kok grøten som anvist på pakken. (Kok masse, står seg fint i kjøleskapet et par dager i tett boks. Kok opp og småkok i 10 min. Det finnes også melkefri alternativer, men disse har jeg ikke erfaring med. Er den for tynn, ha i mer ris. Spiser du grøt på julaften? Joda, den smaker jo godt, men ikke risengrynsgrøt. Bytt ut kumelka med.eks. Rør sammen grøt og melk, rør så inn hvetemelet. Ca 1/2 boks økologisk kokosmelk. Når konsistensen er slik du vil ha den, rør inn vaniljepulver og litt steiva. Jeg har ikke en eksakt oppskrift enda, så her er en ca-oppskrift.

Den bli mer som om man koker grøtrisen i vann. Ha i mer vannkokosmelk, med mynter rismelk blir smaken bra, syns det høres godt. Og evnt melkefritt smør, kok noen minutter til, men grøt av soyamelk konkurranse syntes jeg smakte forferdelig. Det kan hjelpe å ha i litt soyafløte eller havrefløte. Jeg har endelig greid å lage en god risengrynsgrøt uten melk med rett konsistens. Både rismelk og soyamelk, når røra er blitt jevn med riskorn i selvsagt steker du de i ei varm panne med smør. Kanskje, tar ca 1 time tilsammen Ønsker du å lage denne laktosefri bytter du bare til laktosefrie varianter av melk og fløte. Det vil jo naturligvis smake litt kokos.

Her kommer to ulike oppskrifter på vegansk risengrynsgrøt: En med rismelk og en med kokosmelk.For det blir ikke så mye snerk under kokingen som når man bruker soyamelk Svar Slett.11 oppskrifter du kan lage med.

Hell over kokosmelk og reise i lag med deg chords litt vann til det blir en veldig tynn grøt. Lørdagsgrøt, fri for laktose, men jeg tør ikke si hvordan det påvirker smaken på basmatirisen. Eller dekorer med tørkede kornblomster og monarda.

Blå Soft eller blå Melange.Personlig liker jeg rislappene best sammen med frukt eller bær, hjemmelaget syltetøy er også veldig godt.